[wpml_language_selector_widget]

Supply Chain
på riktigt

Ta kontroll över hela din supply chain. Med oss får du en engagerad partner med lång erfarenhet av integration, försörjningskedjor och logistikprocesser. Men vi stannar aldrig vid analys och rapporter. Du får också starka resultat i praktiken. Vi kallar det Supply Chain på riktigt.

Upptäck Meridion du med.

Scania effektiviserar med den nya tekniken

Hög automatisering

Tillverkningen är automatiserad och takten på produktionslinan hög. Scania hade svårt att följa lagersaldot i produktionen då man inte hann rapportera vad som förbrukats i och med den höga produktionstakten och kraven på spårbarhet.

Utmaningen var att integrera hela produktionslinan med M3 så att all rapportering sker automatiskt med RFID taggar på varje individuell injektor och pump. Genom att göra det kan Scania nu följa lagersaldot i realtid i M3 vilket gör att de har full visibilitet och risken för materialbrister i produktion har minskat avsevärt.
M3 är nu också fullt integrerat med Pick-to-light systemet vid linans början samt med hela produktionslinan och hanterar både materialuttag samt skrotningsprocessen.

Nya tekniken

I slutet av produktionslinan märker och packar man injektorerna och pumparna och här behövde Scania ett förbättrat stöd för att effektivt kunna packa utan störningar då takten på linan är hög.

Meridion valde då att nyttja den nya tekniken i Infor M3 och byggde appar för packning vilket visualiserade och säkrade hela packningsprocessen.

Nu kan man utan störningar packa med endast en skanner i appen.

Den nya tekniken som vi använder kallas H5 SDK och innebär stora möjligheter till att visualisera processen samt utan påverkan på M3’s core vilket gör den helt säkrad för dagen man väljer att flytta till M3 Cloud.

Om Scania XPS

Scania XPS i Södertälje utvecklar och tillverkar bränslepumpar och injektorer till Scanias och Cummins dieselmotorer.

Intresserad?

Vill du också förenkla och effektivisera
din verksamhet?
Kontakta oss så berättar vi mer.

Nyheter

State of Sweden - Best Practice för lagerstyrning

Rototilt förnyar sin M3 lösning tillsammans med Meridion