[wpml_language_selector_widget]

Liljeholmens Clouduppgradering med Meridion

behöver ett erp-projekt vara långt och svårt?

När Liljeholmens Stearinfabrik stod inför beslutet att effektivisera och uppgradera till framtidens Infor M3 CloudeSuite valde dom Meridion som partner.

Men måste de vara så långt och krångligt? Nej, så jobbar vi inte på Meridion.

Efter vinterns julmys och Liljeholmens högsäsong av stearinljus var det dags att dra igång i januari 2023.

Men är inte detta ett väldigt snabbt och optimistiskt projekt?” Frågade Sofia Lanebäck på Liljeholmens Stearinfabrik vid uppstartsmötet i januari.

Meridion som har över 25 års erfarenhet av uppgraderingsprojekt och flertalet nya cloudprojekt i ryggen förklarade läget att det var en ganska mekanisk process att konvertera över datan och att det därefter givetvis behövdes en del tester. Men om det nu var så att det var ett system utan modifieringar i grundkoden och bara några integrationer till MES system, bank och EDI så kändes det fullt rimligt.

Projektet startade 9:e januari och driftsattes 29 maj.
Det fanns givetvis utmaningar på vägen och relationen mellan Liljeholmen och Meridion var helt ny och vi fick lära oss varandras processer med tidens gång. Men med ett bra ledarskap från Meridions projektledare Maria Hörnquist och engagerade Meridion-kollegor, i samspel med Liljeholmens fantastiska team bestående av Sofia Lanebäck i spetsen tillsammans med kollegor gick det alldeles utmärkt.

Så nej, införandet av Infor M3 CloudSuite behöver varken vara långdraget eller krångligt.

Vill du ockå teama ihop med Meridion? Hör av dig så berättar vi gärna mer.Om Liljeholmens

Liljeholmens Stearinfabriks AB är en av världens största tillverkare av stearinljus och ett av Sveriges äldsta nu verksamma företag.

Liljeholmens grundades av Lars Johan Hierta år 1839. Företagets historia är även berättelsen om hur stearinljuset kom till Sverige, hur det utvecklades till en viktig ljuskälla och senare vidare till skapa stämning både till vardags som till fest.

Koncernens produkter marknadsförs under de välkända varumärkena Liljeholmens, Asp-Holmblad och Gies. Huvudkontoret för den svenska verksamheten ligger i Oskarshamn, där även Liljeholmens stearinprodukter tillverkas.

Intresserad?

Vill du också förenkla och effektivisera
din verksamhet?
Kontakta Lars Nyström som gärna berättar mer.

Telefon: +46 (0)705-81 35 85
Mail: lars.nystrom@meridion.se

Nyheter

Meridion föreläser om Infor M3 för mastersstudenterna på Chalmers!

Rototilt förnyar sin M3 lösning tillsammans med Meridion