[wpml_language_selector_widget]

H. Östberg nu i M3 Cloud

Det finns olika sätt att genomföra ett erp projekt

När H. Östberg beslutade att uppgradera till M3 Cloud med Meridion som implementationspartner så valdes en liten annorlunda approach. Östberg såg som många andra företag fördelarna med att gå med sitt gamla ERP system direkt till en modern och molnbaserad plattform.

M3 Cloud ger oss ökad flexibilitet och värdeskapande genom hela vår verksamhet, och då inte minst inom försörjningskedjan, samtidigt som vi säkrar verksamheten för framtiden” säger Patric Lindblom, ansvarig projektledare för uppgraderingen inom Östberg.

Det fanns olika vägar att gå för att genomföra uppgraderingen och i detta projekt togs beslutet att låta Östbergs användare ta ett större ansvar, något som man annars inte gör i liknande projekt. I projektet och inom definerade områden satsade man på att utbilda nyckelanvändarna lite extra. Templates togs tillsammans fram för att Östberg sedan själva skulle kunna utveckla merparten av funktionaliteten inom det specifika området.

Denna approach användes bland annat i utvecklingen av dokument och utskrifter som gjordes i den nya lösningen i M3 Cloud som kallas IDM. Östbergs nyckelanvändare fick en djup utbildning och gjorde till en stor del dokumenten själva och när det behövdes tog man hjälp av extra expertis från Meridions konsulter. Samma tillvägagångssätt användes för Workspaces där man utvecklar egna rollbaserade gränssnitt för att kunna arbeta mera effektivt.

Vi på Meridion och Östberg såg flera fördelar med detta arbetssätt. Dels skapades en djupare förståelse för den specifika funktionen hos Östberg och även att man på köpet fick ett ökat engagemang av medarbetarna i projektet. En självklar fördel för Östberg var också att man kunde hålla ner projektkostnaden då de genomförde många projekt aktiviteter själva.

För att gå i mål med projektet enligt plan var det viktigt att hålla sig till det definierade scopet men att samtidigt vara lyhörd då förbättringsområden dök upp och se till att dessa punkter tas itu med efter projektavslut. Projektet påbörjades i juni och driftsattes i december 2023. Nu efter go-live ser Östbergs stora möjligheter till att fortsätta utveckla sin nya moderna M3 Cloud lösning med de nya verktygen som nu finns tillgängliga som exempelvis Experience Designer.

Är du också redo att ta steget mot M3 Cloud? Hör av dig så hjälper vi er på vägen.

Om H. Östberg

H. Östberg levererar högpresterande och energieffektiva ventilationsprodukter för ett friskt och hälsosamt inomhusklimat.

År 1981 startades Östberg fläktproduktion som snabbt utvecklades från en liten verkstad till ett mångmiljonföretag. Östberg arbetar kontinuerligt med att vidareutveckla och leverera produkter av allra högsta kvalitet på marknaden.

Östberg strävar efter att bli världsledande inom innovation, tillverkning och försäljning av kanalfläktar, luftbehandlingsaggregat och rotorer.

Intresserad?

Vill du också förenkla och effektivisera
din verksamhet?
Kontakta Lars Nyström som gärna berättar mer.

Telefon: +46 (0)705-81 35 85
Mail: lars.nystrom@meridion.se

Nyheter

State of Sweden - Best Practice för lagerstyrning

Rototilt förnyar sin M3 lösning tillsammans med Meridion